Kayseri 1 Şubesi
457 | | | 14-07-2017
2017 TOPLU SÖZLEŞMESİNE DOĞRU
AHMET KUCUR

2017 TOPLU SÖZLEŞMESİNE DOĞRU

2018-2019 Yıllarını kapsayacak olan toplu sözleşme zamanına az kaldı. Kamu İşveren heyetiyle toplu sözleşme masasına oturacak olan eğitim hizmet kolunda  “yetkili sendika” Eğitim-Bir-Sen; “EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SORUNLARI ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”  raporunu açıkladı. Eğitimin tüm problemlerinin, eğitim çalışanlarının sorunlarının ortadan kaldırılmasıyla çözüme kavuşacağı düşüncesi, çalışanların sorunlarının tespitinin ve çözüm yollarının ise bu sorunlara muhatap kişilerin duyarlılıkları, katkıları, katılımcı ve sorumlu yaklaşımlarıyla mümkün olacağı inancıyla hazırlanan  bu rapor; tamamen sahadan gelen veriler ışığında, şubelerin işyeri temsilcileriyle, okul yöneticileriyle kısaca tüm üyeleriyle yapmış olduğu istişareler neticesinde ortaya çıktı. Genel merkezin belirlediği takvim doğrultusunda illerde yapılan çalıştay sonucunda ortaya çıkan rapor genel merkeze gönderildi. Daha sonra Ankara’da, her şubeden bir temsilcinin katılımıyla yapılan çalıştayda son şekli verilen rapor geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Raporda Milli Eğitim Bakanlığı  çalışanlarının sorunları 4 bölümde değerlendirilmiş;

1-EĞİTİM ÇALIŞANLARININ GENEL SORUNLARI ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

2-ÖĞRETMENLER KOMİSYONU

3-EĞİTİM YÖNETİCİLERİ KOMİSYONU

4-MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GİHS, THS ve YHS ÇALIŞANLARI KOMİSYONU

 

            Rapor,  Eğitim Çalışanlarının genelini ilgilendiren ;Ücret Artışı, Refah Payı Zammı,Ücret ve Aylıkların Emekliliğe Yansıtılması, Gelir Vergisi Matrahının Yüksekliği, Derece İlerleme ,Aile Yardımı,Kreş Hizmeti ve Kreş Yardımı,Ulaşım ve Yemek Hizmeti / Ulaşım ve Yemek Yardımı, Ek Gösterge Rakamları ,Fiili Hizmet Zammı (Yıpranma Payı), Kılık-Kıyafet Dayatması ,Siyaset ve Grev Yasağı, Engelli Eğitim Çalışanları Yönünden Pozitif Ayrımcılık,Kadın Eğitim Çalışanları Yönünden Pozitif Ayrımcılık,Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması,Hastaya Refakat,Yıllık İzin,İkramiye konularının yanında Mali,Sosyal  Haklar ve Çalışma koşullarından kaynaklanan sorunların da yer aldığı geniş kapsamlı bir çalışma.

 

Kamu personel rejimini değiştirmeyi masabaşında tasarlayan çalışma tarzları yerine, kamu çalışanlarının sorunlarına ve bunlara ilişkin çözüm önerilerine kulak verilmesi; mevcut ve muhtemel sorun alanlarının tespitinden hareketle 21. yüzyıl Türkiyesi’ne uygun bir personel rejimini kamu görevlileriyle birlikte tasarlama gerekliliğine inanıyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak gerçekleştirdiğimiz, eğitim çalışanlarımızın genel sorunlarını ve bunlara yönelik çözüm önerilerini ele alan bu çalışma, bu gerekliliğin bir sonucudur. “Eğitim çalışanlarıyla omuz omuza vererek aşamayacağımız engel, çözemeyeceğimiz sorun da yoktur. Tek mesele, hakkın son hududuna varıncaya kadar mücadeleyi hakkıyla vermektir” diyerek tüm eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal problemlerini ve bunların iyileştirilmesine yönelik çözüm önerilerimizi bu raporla ortaya koyduk. Sorunları çözülmüş, iş huzurunu yakalamış çalışanların daha verimli çalışarak, daha nitelikli bir gelecek hazırlayacağı şüphesizdir. Sendika olarak, çabamız, gayemiz, bunun gerçekleşmesini sağlamaktır.

 

Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüleceği bir toplu sözleşme olması temennisiyle…

Ahmet KUCUR

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube

Toplu Sözleşme ve Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı

Tüm Yazılar
1 2019 TOPLU SÖZLEŞMESİNE DOĞRU
2 HUKUKİ DESTEKLE DE YANINIZDAYIZ!
3 EĞİTİM CAMİASI UMUTLU
4 2017 TOPLU SÖZLEŞMESİNE DOĞRU
5 Kayseri