Kayseri 1 Şubesi

Kariyer Günleri Programlarında Basın konuşuldu.

 

EĞİTİM BİR SEN KAYSERİ 1 NOLU UBE KARİYER GÜNLERİ PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR.

Sendikanın Eğitim Gençlik ve Kültür salonunda yapılan programda bu hafta "Gelişen Olaylar ve Basın" konusu işlendi. Söyleşi programına TV1 televizyonu genel yayın yönetmeni Doğan Havur, Büyük Kayseri Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Sönmez, Ehaber Kayseri gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Yağmur katıldı.

Doğan Havur basın kuruluşlarının özellikle televizyonların halkı bilgilendirme konusunda çok etkili olduğunu ve sağlıklı, kaliteli ve milli yayınların yapılması toplumun geleceği açısından da önemlidir ifadelerini kullandı.

Ferhat Yağmur ise özellikle yerel basının şehirlerin özelini kamuoyuna taşıma gibi bir görevi vardır, Yerel basın kuruluşlarının tam bağımsız olabilmesi için ekonomik özgürlüğünün olması gerekir, ajans gazeteciliği yerine sahada çalışan ve muhabirlerin haber ürettiği gazetecilik anlayışının gelişmesi gerekir ifadelerini kullandı.

Metin Sönmez, basın tarihinden bahsederek dünden bugüne basın kuruluşlarının problemleri ve etkileri üzerinde önemli paylaşımlarda bulundu. Program Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu şube Başkanı Aydın Kalkan'ın plaket sunumu ile sona erdi.