Haber
2016-04-12 15:15:40
ADAY ÖĞRETMENLERLE BULUŞTUK

Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi aday öğretmenlerle tanışmak ve kaynaşmak amacıyla yemekli bir toplantı düzenledi. Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Kayseri Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Kayseri Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kalkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.  Toplantıya ayrıca İlçe milli eğitim Müdürleri, İl Milli eğitim müdür Yardımcıları Mahmut Tatlı ve Yusuf Dündar, Eğitim Bir Sen İlçe teşkilat başkanları ve üyeleri katıldı.

 

Dört yüzün üzerinde aday öğretmenin katıldığı yemekli toplantıya Eğitim Bir Sen tanıtım filminin gösterimi ile başlandı. Aday öğretmenlerin sendikal müücadeleler, Mehmet Akif İnan'ın edebiyatımız ve sendikacılığımız hakkındaki mücadeleleri anlatıldı.

 

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin yaptığı konuşmada    Sendika olarak ücret sendikacılığı  anlamında çok önemli kazanımlar elde ettiklerini bu kazanımların üyelerin çalışma şartlarını ve özlük konumlarını önemli derecede düzelttiğini anlattı. Sevin, aynı zamanda 28 Şubat mağdurlarının göreve iadeleri başta olmak üzere, eğitim ve eğitimcilerin tüm noksanlıklarını tamamlamaya çalıştıklarını, dünyanın her yerinde sendika olarak mazlumların yanında olduklarını anlattı.

 

Mithat Sevin Kayseri Şubesinin çok önemli çalışmalar yaptığını ve ekip olarak başarıyı yakaldıklarını bundan dolayı Şube Başkanı Aydın Kalkan ve ekibine teşekkürlerini iletmek istediğini dile getirdi.

Kayseri Vali Yardımcısı Gökhan Azcan yaptığı konuşmada genç öğretmenlere tecrübelerinden örnekler vererek her daim milletin ve devletin şefkat eli olmaları gerektiğini dile getirdi. Çocukların, genç öğretmenler sayesinde tüm tehlikelerden uzak kalacaklarını anlatan Vali Azcan, gelecek nesillerin ancak fedakar ve çalışkan öğretmenler eliyle inşa edileceğini anlattı.

 

Vali yardımcısı Gökhan Azcan'ın eşi Emine Azcan, aday öğretmenleri temsilen bir aday öğretmene çiçek takdimi yaptı. Akşam yemeğinin ardından aday öğretmenlerle kaynaşma toplantısı sona erdi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen