Haber
2016-08-03 15:15:56
DARBE GİRİŞİMİNE EN KUVVETLİ TEPKİYİ GÖSTERDİK

15 Temmuz Darbe Girişimini Kınıyoruz

Değerli basın mensupları, iradesine sahip çıkan demokrasi kahramanları hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Türkiye, 15 Temmuz gecesi milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı kuvvetleri içerisine sinsice yerleşen vatan hainlerinin kalkışmasıyla karşı karşıya kaldı. Olayın duyulmasından itibaren halkımız ve bizler tereddüt etmeden bu darbe girişiminin karşısında durmak için sokaklara döküldük. Hainler, satılmışlar, beynini ve yüreğini okyanus ötesindeki Türkiye düşmanlarına satanlar, kendilerine emanet edilen silahları halkın üzerine fütursuzca döndüren teröristler cumhurbaşkanımızı,  milletin oylarıyla seçilmiş hükümeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisini hedef almışlardır

Cumhurbaşkanımız dünya lideri olduğunu gösterdi.

Milyonların gönlünde taht kuran, tüm dünya mazlumlarının umudu olan, karşılaştığı tüm tehlikeler karşısında zerre tereddüt göstermeden cesurca zalimlerin, hainlerin, satılmışların, teröristlerin üzerine giden cumhurbaşkanımız zor şartlarda halkına gereken mesajı vermiştir. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından sonra tüm Türkiye’de ve elbette Kayseri’de yüz binler demokrasi nöbetine başlamak üzere yollara dökülmüştür.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 27 Nisan muhtırasına karşı 17-25 Aralık yargı darbesine karşı milletten aldığı güçle nasıl karşı çıktıysa 15 temmuz darbe girişimine de sarsılmaz bir iman ve çelikleşmiş iradesiyle karşı çıkmıştır. En küçük tehlikede, gördüğü her namlu ve dipçik karşısında fötrünü alıp kaçan siyasetçiler dönemini kapatan liderin adı milyonların Reisi, ninelerin dedelerin Tayyibi, Gazzelinin Erdoğanı, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tüm dünya Müslümanları ve tüm Türkiye duasıyla, sloganlarıyla, gönlündeki sevgi seliyle cumhurbaşkanımızın yanında durmuştur, durmaya devam edecektir.

Millet iradesine sahip çıkmıştır.

15 Temmuz darbe girişiminin en büyük kahramanı millet olmuştur. Millet, iradesine, seçtiği cumhurbaşkanına, hükümetine ve meclisine sahip çıkmıştır. Bu asil millet her türlü farklılığına rağmen ülkesinin şerefini tüm dünyanın gözü önünde korumuştur ve ferasetiyle kahramanca mücadele etmiştir. Bu millet vatanını, vatanına hizmet edenleri baş tacı yapmıştır. Türkiye’de artık demokrasinin koruyucuları sadece kolluk güçleri değildir. Bundan böyle Millet; iradesinin, demokrasinin, bağımsızlığının, ülkesinin şerefinin en büyük ve en önemli koruyucusudur.   Millet, “Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum, kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum.” ifadelerinin tam hakkı verilmiştir.

Bu millet, “Mısır’daki kanlı darbe senaryosunu Türkiye’ye uyarlamak isteyenlere; ‘Biz milletiz, millete silah doğrultanı ezer geçeriz’ duruşuyla hak ettikleri cevabı vermiştir. Millete giydirilmek istenen vesayet gömleğini tarihin çöp sepetine göndermiştir. İhanet çetesini, cunta hareketini, paralel devlet şebekesini püskürterek milletimizin şanlı tarihine yeni ve büyük bir zafer daha eklemiştir. Alçakları yurdumuza uğratmayan atalarımızın, dedelerimizin, nenelerimizin emanetine sahip çıkmış, vasiyetine sadık kalmıştır.

 İhanet ile merhameti aynı cümlede dahi kullanmaktan haya eden bu millet, cuntacıları, darbecileri, milletin üniformasıyla hainlik yapan vatan düşmanlarını affetmedi, affetmeyecektir. Silahlı Kuvvetlerimizden, yargıdan, kamu kurumlarından hainler temizleninceye kadar, aklından dahi darbe geçirenler teslim oluncaya, teslim alınıncaya kadar sokaklardan, caddelerden, meydanlardan ayrılmayacağız.  Milletin iradesiyle, demokrasinin merkezi TBMM’nin kararlılığıyla, hükümetin cesur duruşuyla ve başkomutan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın reisliğiyle, liderliğiyle darbe kalkışması bertaraf edilmiştir”

Basın yayın Kuruluşları 

Darbelere ve muhtıralara çanak tutan basın anlayışı terk edilmiş ve tüm basın yayın organları FETÖ’cü darbecilerin müdahalelerini haber alır almaz milli iradenin yanında yer almışlardır. Basın yayın organları halkı darbe girişimine karşı durma noktasında cesaretlendirmiş ve yönlendirmiştir. 28 Şubat’ta milli iradenin karşısında tek bir basın yayın organı varken bu gün darbeciler karşısında tüm Türk basını bulunmaktadır. Bu davranışlarından dolayı Türk basınının tüm temsilcilerine teşekkür ediyoruz.

Diyanet işleri başkanlığı ilk defa onurlu bir uygulamaya imza atmıştır.

Ezanları susturan darbeler gitmiş darbeleri susturan ezanlar dönemi başlamıştır. Diyanet işleri Başkanı sayın Mehmet görmez Türkiye genelinde tüm camilerden ezanlarla selalarla salavatlarla milletimizin hassasiyetlerini minarelerden haykırmıştır. Camilerde din görevlileri sabahlara kadar yüzlerce defa ezan okumuş, dualar etmiş, salalar vermiş, tekbirler getirmiştir. Milli irade gaspçıları, darbe heveslileri, vatan hainleri semalara uzanan niyazlarla tel in edilmiştir. Bu davranışlarıyla darbecilere ve vatan hainlerine karşı minareler süngü, kubbeler miğfer camiler kışla, müminler asker olmuştur.

Sivil Toplum kuruluşları tek yürek meydanlarda olmuştur

Fetullahçı terör örgütünün Kanlı darbe girişimi karşısında Memur Sen olarak bağlı tüm sendikalarıyla birlikte  vakit kaybetmeden üyelerimizi mesajlarla uyardık ve onların darbe girişimine karşı meydanlarda olmalarını sağladık. Kayseri'de ve tüm Türkiye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tepkilerini koymuşlar ve darbeci hainlerin ülkemize daha fazla zarar vermelerini engellemiştir. Bu anlamda hassasiyet gösteren tüm STK'lara teşekkür ediyoruz.

Geziciler, akademisyenler ve sanatçılar nerede?

Gezi kalkışmasında insanları sokağa döken çevrelerin darbeye karşı durmalarını beklerdik. Üç beş ağacı bahane ederek sokakları yaşanmaz hale getiren işbirlikçi vakıflar dernekler iş çevreleri sessizliğe bürünerek gerçek niyetlerini ortaya koymuşlardır.

Kahraman askerlerimizin teröristlere karşı verdiği destansı mücadele karşısında askerlerimizi ve devletimizi suçlayan sözüm ona akademisyenler adeta kayboldu. Sanatçı kılığındaki  demokrasi ve milli irade gaspçılarını da göremiyoruz. Fakat Türkiye'nin asıl sahipleri nerde ne zaman ortaya çıkacaklarını iyi bilir ve gerekeni yapar. 15 temmuz Darbe girişimine karşı sesimizi daha da yükselteceğiz, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

İradesine, ülkesine, cumhurbaşkanına sahip çıkarak buralara kadar gelen siz kıymetli demokrasi savunucularını tebrik ediyor hepinize saygılar sunuyorum. Eğitim Bir sen Yahyalı/ Develi Teşkilatı

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen