Haber
2016-12-17 15:16:12
Vali Sivil Toplum Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptık

Kayseri valisi Süleyman Kamçı, Kayseri'deki sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Vali sivil toplum kuruluşları buluşmasına seksenin üzerinde sivil toplum kuruluşu katıldı. Memur Sen'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Memur Sen Kayseri il Temsilcisi Aydın kalkan bir konuşma yaptı. Aydın kalkan'ın konuşmasını sizlere sunuyoruz.             

  Sayın valim, Memur SEN’E bağlı sendikalarımızın değerli başkanları, sivil toplum kuruluşlarımızın kıymetli temsilcileri ve basınımızın güzide temsilcileri hepinizi sivil toplum buluşması programımıza hoş geldiniz.

                 Memur Sen özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç saymıştır. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışmalarını sürdürmektedir..

"Memur-Sen Konfederasyonu üyesi sendikalar, manevi değerlere saygıyı, hak ve hukuk kaidelerine bağlılığı temin, çalışma barışını tesis etmeyi, adil ücret sistemini getirip alın terini değerlendirmeyi, işveren bakanlıkların sorunlarının çözülmesi ile çalışma imkanı ve veriminin artırılması için her türlü gayreti sarf etmeyi ana gaye ittihaz etmiştir."

 

 Bu amaçla,18 Kasım l995 tarihinde Merhum Mehmet Akif İnan başkanlığında bir erdemliler hareketi olarak kuruldu. MEMUR SEN 28 Şubat'ta, 17-25 Darbe girişimlerinde, başörtüsü yasağının ve katsayı adaletsizliğinin kaldırılmasında yapıcı ve kararlı duruşuyla insanlarımızın haklarına kavuşmalarında etkili olmuştur.

 

 

                Sayın Valim, değerli misafirler, Kayseri’nin eğitim ve kültür hayatında, yardım ve infak hayatında, iş  ve emek hayatında faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarıyız.

İstanbul Beşiktaş’ta yapılan terör saldırısında ciğerimiz yandı, canlarımızı kaybettik şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu anlamda Memur Sen olarak Sayın valimizi, emniyet teşkilatımız ziyaret ederek onlara sarsılmaz desteğimizi bildirdik. Aynı şekilde ilçelerimizde  tüm ilçelerimizde emniyet teşkilatlarımıza ve kaymakamlarımıza destek ziyaretlerinde bulunduk. Bu desteğimiz terör bitirilinceye kadar devam edecektir.

                Halep yanıyor, İnsanlık bakıyor. Fakat insanlığın onurunu yine Türkiye kurtarıyor. Sözüm ona medeni dünya büyük bir aymazlık içerisinde bebeklere, çocuklara, kadınlara karşı yine acımasızlığını göstermektedir. Ölümler onlar için eğlenceye dönüşmüştür. Dünya büyük imtihan vermektedir ve maalesef insanlık bu sınavı kaybetmektedir. Geçen yıl Bayır bucaktaki Türkmen kardeşlerimize 13 tır un yardımı yaptık. Bu yıl da birçok sivil toplum kuruluşunu başlattığı un yardımı kampanyamızı  Halepli kardeşlerimiz için başlattık. Bu çalışmaları Sivil toplum kuruluşlarının birçoğu yapmaktadır.

 

Sivil toplum kuruluşları olarak bir anlayışın değiştirdiğimizi düşünüyoruz. Özellikle hak arama duygusunun arkasına sığınarak cam çerçeve indiren, kaldırım taşlarını kamu ve özel mülkiyete zarar vermek için kullanan, her şeye itiraz eden bir sivil toplum mantığını kabul etmediğimizi uygulamalarımızla gösteriyoruz. Bizler ülkemizin dününde belki istenilen seviyede etkili olamadık, fakat yaşadığımız toprakların bugünü bizim gözümüz gibi sakındığımız ve asla ihmal etmediğimiz bir değerdir. Vatanımızın yarını için de bizlerin planları, söyleyeceğimiz sözlerimiz, yapacağımız işlerimiz vardır.

Sayın Valim, değerli misafirler.

Sivil toplum kuruluşları kamu otoritesinin rakibi değil, paydaşıdır. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde Genel Başkanımız Ali Yalçın Ankara’da sürecin merkezinde darbecilere karşı mücadele etmiştir. Bizler Kayseri’de daha cumhurbaşkanımız halkımıza çağrı yapmadan üyelerimize mesaj çekerek onları meydanlara davet ettik. Bu mücadelede devletimizin yanında durduk ve her yerde ve her ortamda FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKPC gibi terör örgütlerinin ülkemize verdiği zararları anlattık.

15 Temmuz ihaneti devlet millet işbirliği ile önlenmiştir. Bu süreçte açığa almalar ve suça karışmayanların iadeleri konusunda sayın valimizin yapıcı ve sağduyulu davranışı bize güç vermiş ve olası mağduriyetleri önlemiştir. Bizler bu süreçte hatası olan ve suça karışan herkesin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedik, istiyoruz.

                Kamu adına yetki kullanan insanların sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları konusunda kolaylaştırıcı bir yaklaşıma sahip olmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Şehrin daha yaşanabilir ve kaliteli bir hüviyete dönüşmesi için planlama ve uygulama aşamasında sivil toplum kuruluşlarının sürece dahil edilmesinin önemli olduğuna inanmaktayız. Sendikalar olarak kamunun  insan kaynaklarına yönelik çalışmalarımızla vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet almaları için elimizden geleni yapıyoruz.

2016 mutabakatında Türkiye genelinde 956 bin Kayseri'de ise 21.573 üyesiyle tüm iş kollarında Türkiye ve Kayseri'de yetkili sendika olarak İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile çalışmalarımız sürdüreceğimizi ifade ediyor  katılımlarınız için hepinize  teşekkür ediyoruz.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen