Kayseri 1 Şubesi

RESEN ATAMA UYGULAMASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ, MAĞDURİYET OLUŞTURULMAMALI

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Basın açıklaması

KAYSERİ'DE RE'SEN ÖĞRETMEN ATAMASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR

Norm fazlası öğretmenlerin ihtiyaç olan okullara atanması her yıl uygulanan bir prosedür. Fakat 18 Aralık 2020 tarihli re'sen atama listesi Türkiye'nin hiçbir ilinde uygulanmayan bir yöntemle yüzlerce öğretmenimizi mağdur etti.

Norm fazlası öğretmenler geçtiğimiz yıl ve önceki yıllar il içinde isteğe bağlı olarak atanmaktaydı. Zaten norm fazlası öğretmenlerin birçoğu özür eş, sağlık gibi özür durumundan dolayı görev yaptıkları okullara atanmışlardı.

Teamül ve uygulama şu şekilde: Öğretmenler norm fazlası olduğu ilçe içerisinde isteğe bağlı olarak başka okullara atanıyorlardı. Şu anda 81 il içerisinde başka illerde olamayan bir uygulama ile  Kayseri'de çalışan öğretmenler mağdur edilmektedir. Talas'ta çalışan öğretmen Sarız'a, Melikgazi'de çalışan öğretmen Yahyalı'ya, Kocasinan'da çalışan öğretmen Pınarbaşı'na, Yahyalı'da çalışan öğretmen Akkışla'ya resen atanmış durumdadır.

Eğitim Bir Sen olarak Valiliğimizle, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ve Genel Merkez marifetiyle Milli Eğitim Bakanlığımızla öğretmenleri mağdur eden resen atama uygulanmasının gözden geçirilmesi hatta iptal edilmesi için görüşmeler yapılmaktadır.

Devletin aile bütünlüğüne verdiği önem ortadayken aile bütünlüğünü sağlamak için farklı illerden ilçelerden bir araya gelen öğretmenleri tekrar ayırmak doğru değildir. Üyelerimizin mağduriyetini gidermek için her türlü girişimi yaptığımızı ve gerekirse kararın iptal edilmesi için idare mahkemeleri nezdinde hukuki girişimleri yapacağımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.