Kayseri 1 Şubesi

GELENEKSEL MEMUR SEN İFTAR BULUŞMASI

Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği , “Geleneksel İftar Programı “,üyelerinin yoğun katılımı ile Kadir Has Kongre Merkezinde gerçekleştirdi. İftar programına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ,Kayseri Valisi  Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı  Doktor Memduh Büyükkılıç ve çeşitli kurum ve kuruluşların amirleri yöneticileri  katıldılar. Toplantıda söz alan Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Sayın Mehmet Emin Aslantürk, asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ,yaralılara şifa temennisinde bulundu. Memur-Sen İl Temsilcisi Sayın Mehmet Emin Aslantürk sözlerine memurların yaşamış olduğu sorunları şu şekilde sıraladı.

“*En düşük devlet memuru maaşı, başta olmak üzere maaşlar seyyanen iyileştirme ile yükseltilsin ve çalışanlar arası ücret dengesizliği giderilsin.

*Görevde Yükselme ve Ünvan değişikliği sınavları düzenli olarak yapılsın .

*1. dereceye yükselen tüm kamu görevlilerinin ek göstergeleri 3.600'e yükseltilsin.

*Kamu görevlilerine de bayram ikramiyesi verilsin ,fazla mesai ücretleri yükseltilsin yemek yardımı miktarı düzeltilsin.

* Yardımcı hizmetler sınıfı, genel idari hizmetler sınıfına geçirilsin.

* İlçe Müdürü, Şube Müdürü, Uzman, Araştırmacı, Müfettiş Yardımcısı, Şef gibi çalışanların maaş skalasındaki yeri düzeltilsin.

* Fazla mesai birim ücreti, ek ders prim ücreti gibi kalemler hakkaniyete uygun hale getirilsin.” dedi

 Sayın Mehmet Emin Aslantürk “Örgütlü gücümüzle genel yetkili oluşumuzla bugüne kadar önemli sorunları çözdük bunları ve daha fazlasını çözecek olan da yine biziz”dedi

Sayın Mehmet Emin Aslantürk ,konuşmasında özellikle Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın ” Her fikre saygım vardır yeter ki kişi dinime küfür etmesin ve vatan haini olmasın.” sözden hareketle Aslantürk” Bizim teröristlerle işimiz olmaz, vatana kastedenlerle işimiz olmaz,emperyalizme taşeronluk edenlerle işimiz olmaz, biz terörle aralarına mesafe koymayanlarla aramıza mesafe koyarız.” diyerek sözlerini tamamlamış oldu.

Memursen İl Temsilcisi Mehmet Emin Aslantürk'ün konuşmasından sonra kürsüyü teşriflendiren Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar konuşmalarını yaptı.  Türkiye'nin son yıllarda yaşamış olduğu deprem, sel, salgın, orman yangını, olumsuzlukları dünya ülkelerine göre çok hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturduklarını dünyaya örnek bir ülke olduklarını dile getirerek özellikle son yıllarda yapılan sınır içi ve sınır dışı operasyonlardaki başarıyı gözlerden kaçırmamak gerektiğini ,teröristlerin girilemez dedikleri sözde kale olarak dile getirdikleri bölgelere girildiğini, hiçbir teröristin sınır içinde barınamayacağını, son terörist etkisiz edilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini belirtti.

 Özellikle savunma sanayiinde yapılan teknolojik hamlelerin ne kadar yerinde olduğunu ve bu gelişimin  dünya barışına katkı sunduğunu dile getirerek sözlerini tamamladı. toplantı sonrasında  Milli Savunma bakanı Hulusi Akar’a yoğun bir ilgi ve teveccüh var idi.