Kayseri 1 Şubesi

Kayseri’de Vali Sivil Toplum Buluşması

Kayseri’de Vali Sivil Toplum Buluşması

Memur-Sen ev sahipliğinde Kayseri Valisi Sayın Şerif Yılmaz, Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri temsilcileri ile bir araya geldi. 15.01.2013 tarihinde Elmacıoğlu İskender Et Lokantasında gerçekleşen buluşmada Kayseri Valisi Sayın Şerif Yılmaz ve Memur-Sen il temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen şube başkanı Aydın Kalkan birer konuşma yaptılar. Toplantıya 60 kadar sivil toplum teşekkülü temsilcilerinin yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Sayın Rıfat Yıldırım ve Kocasinan Belediye Başkan yardımcısı Sayın Esat Öztürk de katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şerif Yılmaz, toplantıda emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi. “ İdare anlayışı olarak sizlerden ve diğer arkadaşlardan bir farkımız yoktur. İnsan olarak sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukları yerine getirmek için görevlerimizi yapmak zorundayız. Gece-gündüz demeden mesai saatine bakmadan görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Herkes görevini iyi yaparsa ülke olarak toplum olarak daha iyi bir yerde oluruz. Kapımız ve gönlümüz herkese açık, karşımızdakine insan olarak bakıyor, öyle değerlendiriyoruz. Herkes böyle bakarsa hiçbir problem kalmaz. Kim olursa olsun 24 saat bu milletin hizmetindeyiz. Peygamberler bile hizmetleri tek başlarına yapmamışlar, içinde yaşadıkları toplumla birlikte yapmışlardır. Hizmetler bürokratlar, sivil toplum kuruluşları, siyaset kurumu gibi kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılmalıdır. Daha iyi hizmet için herkesi veya çoğunluğu ilgilendiren hizmetlere öncelik verilmesi gerekir”.

Sokakta giderken bile vatandaşların kendisine yapılan iyi işlerin ve eksiklikleri söylediğini belirten vali Şerif Yılmaz bundan memnun olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü. “Doğruların ve hataların söylenebilmesi lazım, o zaman problemler daha kolay tespit edilir ve çözülür. Devletle millet buluşması tam olarak sağlanabilirse daha iyi hizmetler üretilir. Vatandaş devletin sıcak yüzünü görebilmeli, herkes bu benim devletimin valisi diyebilmeli ve güvenebilmeli. Sivil toplum kuruluşları da bunu söyleyebilmeli”.

Makam ve unvanların çok önemli olmadığını belirten vali Şerif Yılmaz, “Benim için hayır duası alabilecek hizmetler yapabilmek önemli. Buradan ayrıldıktan sonra arkamdan hayır duası yapılırsa başka bir şey istemem. Bu hizmetleri hep birlikte yapabilirsek daha iyi olur. Hizmetleri biz, siz demeden hep birlikte yapabilmeliyiz. Bütün kurumlar samimi duygular içinde olmalıyız. Ortak hareket edilirse daha güzel hizmetler yapılır. Bunu için gece-gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmalıyız” dedi.

Selamlama ve teşekkür düşüncelerini belirten Aydın Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü “Sayın Başbakanımızın çok arzu ettiği ve bizimde sendika olarak çok önemsediğimiz millet - devlet kaynaşmasını gerçekleştirmek için bu buluşmayı yaptık. Sayın valimizin daha önceki görev yaptığı yerlerde bunu sağladığını biliyoruz. Demokratikleşme ve bilgi toplumu yapılanmasının giderek evrensel boyutlara taşındığı hoş görü, insan hakları ve eşitlik ilkelerine yönelik duyarlılığın hat safhaya ulaştığı küçük bir dünyada yaşamaktayız. Özellikle son yıllarda bilgi ve iletişim teknolojilerinde sağlanan atılımlar, bilginin paylaşımı ve bilgilenme süreçlerinde sağlanan gelişmeler dikkat çekicidir. Dünya bilgi ve insan hakları çağını yaşamakta, bireyin özgürleşmesi ve çoğulculuk hızla yeni boyutlar kazanmaktadır. Hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları anlayışı ülkelerin gelişmişlik ölçütleridir. Demokratik bir sistem kurabilmek için toplumun değişik kesimlerinin örgütlenmesi bir zorunluluktur. Bunun için sivil toplum örgütlerinin varlığı kaçınılmazdır. Demokrasinin etkili olabilmesi, sivil toplum örgütlerinin varlığına bağlıdır. Gelişmiş bütün toplumların yapısında sivil örgütlenmenin etkisi görülmektedir. Bu örgütler demokrasinin sosyal sigortasıdır. Bu bağlamda kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan 1992 yılında Eğitim-Bir-Sen’i 1995 yılında Memur-Sen’i kurarak Türkiye sivil toplumunda yeni bir çığır açmıştır. İnan, merkeze insanı koyarak sendikacılığı ideolojik olmaktan çıkarmıştır. Bu örgütlenme daha önceden yapılmış olsaydı post modern darbeler yaşanmaz, demokrasi kesintiye uğramazdı. Nitekim 2008 yılında milletin egemenliğini ve iradesini yok etmeyi marifet sayanların demokrasiyi askıya alma girişimlerini sonuçsuz bırakan “ortak akıl” mitinglerimizle sivil toplum ve sendikal mücadele tarihinde önemli bir faaliyet gerçekleştirdik. İsrail’in Filistin ve Filistinli, Gazzeli kardeşlerimize uyguladığı vahşete, Uygur Türklerine yönelik Çin zulmüne, Budistlerce katledilen Arakanlı Müslümanlara kısacası tüm dünyada akan Müslüman kanının durmasına yönelik mitingler yaptık ve yardım kampanyaları düzenledik” dedi.

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri sözcüsü Ahmet Taş da Kayseri’de sivil toplum örgütlerinin 30 yılık geçmişi olduğunu ancak son yıllarda daha da güçlendiğini, bunun da önemli gelişme olduğunu vurguladı.

Yemek, dua, Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri temsilcileri ile tanışma istek, dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

          Mustafa KURBAN
   Eğitim-Bir-Sen Kayseri şubesi
Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim)