Kayseri 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi Mart Ayı Divan Toplantısı Yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi Nisan ayı Divan Toplantısı 06.04.2013 tarihinde Başyazıcı Center’de Melikgazi ilçe yönetimi ev sahipliğinde yapıldı.Toplantıya Eğitim-Bir-Sen genel başkan yardımcısı Esat tektaş İl milli eğitim müdürlüğü şube müdürleri,Eğitim-Bir-Sen Kayseri şube başkanı Aydın Kalkan, yönetim kurulu üyeleri ile ilçe temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantı Melikgazi ilçe temsilcisi Tuncay Demir’in selamla konuşması ile başladı.
            Toplantıda bir konuşma yapan şube başkanı Aydın Kalkan, sendikacılığın hasat zamanı olduğunu belirterek şunları söyledi. “zaman daha çok çalışma zamanıdır. Bu yıl ezici bir farkla yetkimizi pekiştirmeliyiz. Biz sendikacılığı bir dava olarak görüyoruz. Toplu sözleşme masasında yetkili sendikanın duygu ve düşüncesi konuşulur. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Senin çalışmaları ve teklifleri sonucu ülkemizde devrim niteliğinde gelişmeler yaşanmaktadır. Daha yapacak çok iş var. Bu sebeple yetkimizi güçlendirmeliyiz. Bunun yolu da emek harcamak ter akıtmaktır”.
Genel başkan yardımcısı Esat Tektaş, hem ülkemizin hem de sendikamızın bu günlere destansı yaşayarak ve destanlar yazarak büyük emekler verilerek geldiğini belirterek şunları söyledi. “ Bu tarihi süreçte bizlere çok önemli görevler düşüyor. Sendikacılığı solcuların iyi yaptığı söylenmekte oysa sendikacılığın en iyisini biz yapıyoruz, yaparız, yapmalıyız. Hak kavramı bizim değerlerimize daha çok uyuyor. Ne kadar çaba sarf edilse yengece doğru yürümeyi öğretmek mümkün değildir. KESK ve Kamu-Sen yöneticileri de yengece benzemektedir. Doğru yürütmeyi öğretmek imkansızdır. Bu sebeple bizim camiamız çok çalışıp güçlü olmak mecburiyetindedir. Bizim güçlü olmamız diğer sendikaların açıklarını, yanlışlarını ortaya çıkardığı için onları aşırı derecede rahatsız etmektedir.”
Eğitim-Bir-Senin hepimizin eseri olduğunu ve eğitim çalışanlarının ve bütün insanlarımızın gönlüne ulaşarak bu güce ulaştığımızı vurgulayan Esat Tektaş, konuşmasına şöyle devam etti. “ Her insan hakkı ihlalinin, her haksızlığın olduğu yerde biz olduk. Yoğun çalışmalarımız sonucu bir kısım hakları aldık, bir kısmını henüz alamadık. Hak ve özgürlükler mücadelemiz devam ediyor. Milletin iradesinin hakim olması için büyük hizmetler, çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Ati maziden gelinen yere göre tayin edilir. Mücadele etmeden, emek harcanmadan hak alınamaz. 28 şubatın muhatabı biz olduk, irtica yaygaracıları ile, korkak ama komplocu siyasetçilerle, ikna odacıları ile, darbeci yazar, siyasetçi, bürokrat, akademisyenlerle mücadele ederek bu günlere geldik. Bu süreçte taşeronluk yapan sendikacılarla mücadele ederek geldik. Darbecilere ev sahipliği yapan, PKK, ETÖ gibi örgütlere yandaşlık yapan sendikacılara rağmen bu günlere geldik. Bu mücadelemiz sayesinde Allah’ın izniyle, darbeler devri bitmiştir”.
Taşeron sendikaların bütün işkollarında yetkilerini kaybettikleri hatırlatan Tektaş, Kılık-kıyafet özgürlüğü için 12 milyon 300 bin imza bir rekordur aynı zamanda yaptıklarımızın doğruluğunun bir göstergesidir. Anayasada, yasalarda, uluslar arası hukukta yeri olmayan kılık-kıyafet itaatsizliğini başlattık ve sorunsuz olarak devam etmektedir. Bu hizmetleri daha ileriye götürmek için daha güçlü olmamız lazım. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olmasaydı şimdi hangi saflarda, kimlerin inisiyatifinde olacağımızı düşünmek zorundayız. 
Diğer sendikalar yetki kullandıkları zamanlarda da hiçbir başarı gösteremediler. Yetkili iken Altı kez mutabakat imzalamayan Türk-Eğitim-Sen’e soruyorum. Neden hiçbir eylem yapmadınız?  Bunlar başarı sağlamadıkları gibi doğru yapılan hizmetlere de destek veremezler, vermezler”.
Daha sonra ilçe başkanlarının çalışmaları hakkındaki açıklamaları,  soruların sorulup cevaplandırılması, iyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.
            Mustafa KURBAN
      Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi
Başkan Yardımcısı ( Basın ve İletişim )