Kayseri 1 Şubesi

Hollandalı Öğrenciler Eğitim-Bir-Sen’i Ziyaret Etti.

AB Comenius projeleri kapsamında Hollanda’nın Apeldorn, Deventer, Zutphen şehirlerinde faaliyette bulunan ROC Aventus okullarının Sağlık Bölümü Müdürü Herman Hooltmat ve öğretmeni Hakan KARALIK ile  bir grup öğrenci ilimizdeki Hacı Ahmet Arısoy Anadolu Lisesi Müdürü A. Vahap GÖKALP ile yaptıkları işbirliği sonucunda Kayseri’ye yaptıkları çalışma ziyareti kapsamında Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesini ziyaret etti.  
Ziyaret sırasında şube başkanı Aydın Kalkan ziyaretten çok memnun olduklarını belirterek ülkeler arasında eğitim ve kültürel amaçlı gezilerin daha sık yapılmasından yana olduklarını, bu tür faaliyetleri her zaman destekleyeceklerini söyledi. Kalkan ayrıca kılık-kıyafetle ilgili sorular sordu. Bunun üzerine Hollandalı öğretmen ve öğrenciler bütün öğrenci ve çalışanlara kıyafetin serbest olduğunu ve kıyafetle ilgili hiçbir sıkıntılarının olmadığını belirterek gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını vurguladılar.
Ayrıca Türkiye’nin ekonomisinin iyi olduğunu, Avrupa devletlerinin Türkiye’yi yakından takip ettiğini, Daha önce Avrupa Birliğine alınmak istenmeyen Türkiye’nin artık bu birliğe alınmak istendiğini söylediler.
Karşılıklı hediye takdimi, iyi dilek ve temennilerle ziyaret sona erdi.
             Mustafa KURBAN
      Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi
Başkan Yardımcısı ( Basın ve İletişim )