Kayseri 1 Şubesi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Memur-Sen Konfederasyonu, Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan 01.05.2013 tarihinde saat 12.00’da sendika binasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.
            İş güvencesinin korunmasını, saygın iş ve insan onuruna yakışır bir ücret anlayışının hakim olmasını, taşeronlaşmanın son bulmasını, bütün kamu görevlilerinin kadrolu olmasını, insanlık dışı bütün çalışma şartlarının ortadan kaldırılmasını, sendikal örgütlenmenin önündeki engel ve yasakların kaldırılmasını, grev ve siyaset hakkının kamu görevlilerince de kullanılmasını isteyen Kalkan, şunları söyledi: " Kadın çalışanlarımız için sendikal örgütlenmenin önündeki engel ve yasakların kaldırılmasını, grev ve siyaset hakkının kamu görevlilerince de kullanılmasını talep ediyoruz. İnancımızın gereği kıyafetlerle kamu hizmeti sunulmasını, erkek kamu görevlileriyle eşit fırsatlara sahip olmasını, çocuklarımızın bakımında destek olacak sosyal hak ve güvenceler istiyoruz. Eğitim fırsatlarından eşit olarak yararlanılmasını, aile bütünlüğümüzün korumasını, yönetim görevlerine ve kariyer mesleklere atanmada pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Daha iyi çalışma şartlarına sahip olmayı, daha iyi hizmet üretmeyi sağlayacak şekilde mevcut engellerin kaldırılmasını, üst düzey görevlere atanmada eşit adaylar konumunda olmayı istiyoruz”.
Gelecek nesillere dünya ölçeğinde küresel aktör bir Türkiye'yi emanet etmek istediklerini belirten Aydın Kalkan konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Emekli maaşlarımızın yükseltilmesini, eş ve çocuk yardımından yararlanmayı, ülkenin geleceğine katkı sunan tecrübeli kitle olarak bize saygı duyulmasını istiyoruz. Evimize aş, çocuklarımıza gelecek sağlayacak iş istiyoruz. Bunun için, devletin istihdamda öncülük yapmasını, istihdam dostu yatırımlar yapmasını bekliyoruz. Kamu görevlisinden, işçisine, devlet kurumlarından sivil topluma kadar her kesimin ve bütün herkesin çocuklarımıza, özgür, sivil, demokratik, sosyal hukuk devletini gerçek anlamıyla hayata geçirmiş, kardeşliği, birliği, huzuru, refahı sağlamış bölgesinde lider, dünya ölçeğinde küresel aktör bir Türkiye'yi emanet etmek istiyoruz”.
Savaşın, sömürünün son bulduğu ve saygının hakim olduğu bir dünya istediklerini belirten Kalkan, açıklamalarına şunları ekledi. “Ülkemizde kardeşlik ikliminin hakim olmasını, terörün son bulmasını, medeniyet değerlerimizin yaşanır olmasını, kimsenin öteki olmamasını, inancımıza saygı duyulmasını, düşüncelerimize tahammül edilmesini, kadın ve erkeğin eşit fırsatlara sahip olmasını, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla vatanın ve milletin bölünmezliği konusunda ortak iradeye sahip olunmasını, bütün bunları hayata geçirecek Yeni Anayasa'nın bir an önce yürürlüğe konulmasını istiyoruz. Dünyada kanın durmasını, dünya nimetlerinin insanlık ailesi tarafından hakça paylaşılmasını, savaşların son bulmasını, emperyalist sömürülerin bitirilmesini, herkesin birbirine saygı duyduğu, Yaradan'dan ötürü yaratılanların hoş görüldüğü bir dünya istiyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle bu günün hak, emek, barış ve kardeşliğin kalıcı hale gelmesine vesile olmasını diliyorum. Bütün üyelerimizin, basın emekçilerimizin, ülkemizdeki ve dünyadaki bütün emekçilerin Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyorum. Kamu-Sen ve KESK bu bayramı birlikte kutlamaya katılmamakta, Memur-Sen Konfederasyonu olarak birliğimizin, kardeşliğimizin pekiştiği yer olan Çanakkale’de program yapıyoruz.”.
            Mustafa KURBAN
      Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi
Başkan Yardımcısı ( Basın ve İletişim )