Kayseri 1 Şubesi

2013 Üye sayıları ve yetki mutabakatı

Zorlu Mücadelede Yeni Bir Destan Yazdık
Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan; 30 Mayıs 2013 tarihinde saat 12.00 da sendika binasında eğitim iş kolunda üye sayıları ve yetki mutabakatı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.  Aydın Kalkan, basın açıklamasında şunları söyledi.                                                  
“Eğitim-Bir-Sen “Çalışanların ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin geliştirilmesine, Türkiye’nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine ve özgürleşmesine katkı sunmak amacıyla” 14 Şubat 1992 yılında kurulmuştur. Sendikacılığı “kavga zemininde rekabetten, rekabet zemininde hizmet” sendikacılığına dönüştürme iddiası ve ısrarı ile çıkılan yolda ortaya konulan özverili çalışmalar      sonunda her türlü manipülasyonlara, şantaj ve provokasyonlara rağmen, öfke ve sloganın yerine aklı ve bilimi öne çıkararak 2011 yılında genel yetkiyi almış, 2012 yılında da Toplu Sözleşme yetkisini kullanmıştır” diyen Kalkan;  
“2013 Mayıs ayı itibarıyla Türkiye genelinde 251.123 üye sayısına ulaştık. 2012 yılında peşimizden gelmeye çalışan sendikayla aramızda 25.748 olan üye farkını 25.876’ya çıkararak yetkimizi pekiştirdik. Yıllarca toplu görüşme masasında eğitim çalışanlarını temsil edemeyip, ilk toplu sözleşme masasında sağladığımız kazanımlar kadar toplamda kazanım üretemeyenler; 8 defa toplu görüşme yapıp 6’sı mutabakatsızlıkla sonuçlandığı halde bir kez dahi iş bırakamayanlar; ilk toplu sözleşmede “Ek ödeme yoksa imza da, iş de yok” deyip gereğini yapmamıza rağmen yaşanan süreci fırsat olarak görmüş, bakanlık eksenli üslup ve icraatlardaki işçilik hatalarına umut bağlamış; sosyal taban içerisinden, sonradan feshedilen, yeni bir sendikanın kurulmuş olmasına ise adeta ellerini ovuşturmuşlardır. Her şeye rağmen, sorunlardan beslenmek yerine, çözümlerle güçlenen sendikal anlayış, zorlu mücadelede destan yazıp beklentileri boşa çıkarmış, ellerini ovuşturanların ise ellerini boş döndürmüştür. Zorlukları yenmeyi alışkanlık haline getiren Eğitim-Bir-Sen, adeta imkânsız görüleni gerçekleştirmiş, yetki mücadelesinden, fırsat bekleyenlere inat, daha da güçlenerek çıkmıştır.
Eğitim-Bir-Sen’in, kurulduğu günden bu yana, en etkili ve yetkili sendika olma yolunda verdiği mücadele, Türkiye’nin en büyük sendikası olma hüviyetiyle daha da anlam kazanırken, Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısraları manasını bulmuş, dün görülen düşler bugün gerçek olmuştur. Her türlü badireye rağmen güçlü teşkilat olduğunu bir kez daha tescil ettirmiştir” diye konuştu.
            Hiçbir siyasal ve ideolojik yaklaşımları olmadığını vurgulayan Aydın Kalkan Açıklamalarına şöyle devam etti. ”Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi verenler, hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeden, kendi dinamizmini oluşturan medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı sürdürecektir. Bize çamur atanların dediği gibi siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmiş olsaydık yetkiyi 2011 yılında değil yıllar önce almış olurduk.
 Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan ve yol açan Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlara paralel, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden devam edecek, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorun çözmeyi sürdürerek, talepleri kazanıma dönüştürmenin mücadelesini verecektir.
15 Mayıs 2013 tarihi itibariyle Eğitim-Bir-Sen’in 251.123 üyeye ulaşmasında büyük katkısı olan; Genel Başkanımızdan, isimsiz kahramanlarımıza kadar herkese teşekkür ediyor; yeni yetki döneminin teşkilatımıza, üyelerimize, ülkemize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyoruz.
Ayrıca  Kayseri’de zaten yetkili olan sendikamızın 5695 üye sayısına ulaşarak daha da güçlenmesine katkısı olan Kayseri Şube Yönetim Kuruluna, Disiplin ve Denetleme kurullarımıza, İlçe ve Üniversite temsilcilerimize, Temsilcilik yönetimlerine, Kadınlar Komisyonu üyelerimize, İşyeri temsilcilerimize; kuruluşundan bugüne kadar sendikamıza emek vermiş, çeşitli kademelerinde görev almış tüm yöneticilerimize, bütün üyelerimize, katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
             Mustafa KURBAN
      Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi
Başkan Yardımcısı ( Basın ve İletişim )