Kayseri 1 Şubesi

Memur-Sen Mayıs Ayı Kayseri İl Divan Toplantısı yapıldı.

             

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen genel başkan vekili Ahmet Özer, Birlik-Haber-Sen genel başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Enerji-Bir-Sen genel başkan yardımcısı Zahit Borak, Eğitim-Bir-Sen Kayseri şube başkanı Aydın kalkan ve çok sayıda sendika başkanı ve yönetim kurulu üyesi katıldı.

“Sorunların Temelinde İnsana Sırtını Dönen Darbe Anayasasının Tasarladığı Sistem Yatmaktadır”

 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, yaşanan sorunların temelinde insana, insan onuruna, insan haklarına sırtını dönen darbe ürünü anayasa ve onun tasarladığı siyasal sistemin yattığını belirterek, “Bu nedenle, sorunun çözümü ve nedenlerin ortadan kaldırılması noktasında, mevcut anayasadan kurtulmak ve yeni anayasa yapmak son derece elzemdir” dedi.

 Kayseri Şube il divan toplantısında konuşan Ahmet Özer, Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’nin en büyük sendikası, Memur-Sen’in ise en büyük konfederasyonu olduğunu ifade eden Özer, şöyle konuştu: “Biz bu ülkenin çimentosu konumundayız. Yetkinin farkında olarak bu gücü ülkemizin güçlenen geleceğine katkı sağlayarak korumaya çalışıyoruz. Yetkinin önceki sahipleri bu gücü darbecilerle meşru hükümeti ortadan kaldırmak için kullanmaya çalışmışken; bizler Memur-Sen olarak, bu gücü ülkemizin daha demokratik, daha özgürlükçü, inançlara saygılı ve sivil bir Anayasa hazırlanmasında kullanmanın gayreti içerisinde olmuş ve olmaya devam edeceğiz.”

Toplu sözleşme süreci hakkında bilgi veren Özer, şunları söyledi: “Sendikacılığın en önemli konusunu toplu sözleşme oluşturmaktadır. Geçen yıl hükümetle yapılan pazarlığı beğenmedik ve masadan kalktık. Bunun sonucu olarak da gereğini yaptık. Bunu ancak bağımsız olan bir konfederasyon yapabilir. Geçen yıl yapılan toplu sözleşmede 66 kazanım elde ettik. Bunun 18’i eğitim hizmet kolunda olmuştur. Bu yıl yapılacak olan toplu sözleşmeye kadar şubelerimiz aracılığı ile üyelerimizden gelen talepleri topluyoruz. Bunların tamamını değerlendirip masaya o şekilde oturacağız. 1 Ağustos’a kadar bütün çalışmalarımız hazırlanmış ve kitapçık olarak bastırılarak basına sunulmuş olacak. 657 ile ilgili yapılan çalışmalarda olmazsa olmazımız iş güvencesidir. Bu bizim kırmızı çizgimiz, olmazsa olmazımızdır. Memurlara getirilmek istenen rotasyona karşı olduğumuzu yetkililere her fırsatta ilettik. Karşılığında zorunlu hizmet bölgelerinde çalışanlara teşvik verilmesini önerdik. Bu şekilde isteyen gitmiş olacak ve zorunlu göç engellenmiş olacaktır. Mağduriyet ortadan kalkmış ve ihtiyaç duyulan memurların istenen bölgelerde gönüllülük esasına uygun olarak çalışması sağlanacaktır.”

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ahmet Özer, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Akil İnsanlar Heyeti’ne katıldığını hatırlatarak, “Genel Başkanımızı, bu davete icabet ettiği için kimileri ihanetle suçladılar. Soruyorum sizlere, darbecilere ev sahipliği yaparak ülkeyi darbelerle yönlendirmeye çalışmak mı ihanet yoksa analar babalar ağlamasın, akan kan dursun diye çalışmalar yapmak mı bu ülkeye ihanet olur? Bizler sendikal çalışmalar çerçevesinde ülkemizin her şehrine gidiyoruz. Geçen haftalarda Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizdeydik.

O bölgede yaşayan insanların barış umudunu, sevincini, hayata bağlanma şevklerini gördük. Bu ülkede ırkından, kimliğinden meşrebinden, mezhebinden dolayı kimse rahatsız edilmesin. Habeşli Bilal (ra) ve İranlı Selman’ı akrabalarına tercih eden bir Peygamberin ümmeti olarak üstünlüğün ırkta olmadığının farkında olmalıyız. Memur-Sen Konfederasyonu olarak, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması, kan ve gözyaşının durması, ülkemizin küresel aktör hedefinin önündeki bir engelin daha kalkması için Antalya’da Başkanlar Kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda milletimizle buluşma programlarının sayısını ve içeriğini zenginleştirerek devam ettirmekte kararlıyız. Bu noktada, çözüm sürecindeki kırmızıçizgilerimiz şehit yakınları ve gazileri incitmemek, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüdür”.

Genel Merkez